Zupa z kukurydzy i pora |
Przepis na zupę z kukurydzy i pora
Składniki:
- biała część z pora,
- puszka kukurydzy,
- 1 łyżka masła,
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól i pieprz do smaku,
- 0,5 łyżeczki kurkumy,
- 0,5 łyżeczki suszonej natki pietruszki,
- 3 szklanki wody,
- czerwony pieprz do dekoracji.
Wykonanie:
Posiekanego pora dusimy na maśle z oliwą z oliwek, tak by zmiękł. Następnie dolewamy wodę, wrzucamy kukurydzę i natkę pietruszki. Gotujemy około 15 minut. Dodajemy pozostałe składniki i blendujemy. Dekorujemy uprażonym na gorącej patelni czerwonym pieprzem.
Smacznego:)
Zupa z kukurydzy i pora |
Ma śliczny, optymistyczny kolorek :)
OdpowiedzUsuńJa zdecydowanie cierpię ostatnio na brak czasu, więc takie szybkie przepisy są bardzo mile widziane :)