Muffiny z jabłkami i rodzynkami |
Przepis na muffiny z jabłkami i rodzynkami
Składniki:
- 3 szklanki mąki,
- 0,5 szklanki oleju,
- 0,5 szklanki mleka,
- 0,5 szklanki cukru,
- 2 jaja,
- 0,5 łyżeczki sody,
- 1 łyżeczka cynamonu,
- 4 jabłka,
- 2 łyżki rodzynek.
Wykonanie:
Jabłka obrałam i pokroiłam w kostkę. W jednej misce wymieszałam wszystkie suche składniki (mąka, cukier, rodzynki, soda i cynamon) W drugiej połączyłam wszystkie mokre (jajka, olej, mleko i jajka). Mokre składniki przelałam do miski z suchymi i dokładnie wymieszałam.
Ciasto przełożyłam do foremek i piekłam około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 150°C. Z podanej porcji przygotowałam 24 muffiny.
Smacznego:)
Muffiny z jabłkami i rodzynkami |
Mniam, musiały być przepyszne :)
OdpowiedzUsuńByły:) polecam:)
OdpowiedzUsuń