|
Dyniowe gnocchi z przyprawą garam masala |
No i proszę dyniowe gnocchi powraca jak bumerang na nasz stół:) Dodatek przyprawy garam masala sprawia, że danie jest jeszcze bardziej aromatyczne i pachnące. Domowe eksperymenowanie w kuchni daje nie tylko frajdę, ale często odkrywa nowe smaki, którymi warto się podzielić. Wypróbujcie i sami oceńcie, która wersja gnocchi bardziej Wam smakuje.
Przepis na dyniowe gnocchi z przyprawą garam masala
Porcja dla 2 osób
Składniki:
- 1 szklanka purre z dyni,
- 1 kostka chudego białego sera,
- 1 szklanka mąki pszennej,
- 1 jajko,
- 1 łyżeczka przyprawy garam masala,
- sól i pieprz do smaku,
- 1 kalarepa,
- łyżeczka czerwonego pieprzu.
Wykonanie:
Do miski wrzuciłam purre z dyni, mąke, jajko, biały ser i przyprawę garam masala. Dodałam soli, pieprzu i całość szybko zagniotłam. Z ciasta uformowalam kulki wielkości orzecha włoskiego, które wrzucałam do wrzącej wody. Gotowałam na dużym ogniu, do momentu aż wypłynęły na wierzch. Podałam z tartą kalarepą posypaną uprażonym na gorącej patelni czerwonym pieprzem.
Smacznego:)
|
Dyniowe gnocchi z przyprawą garam masala |
|
Dyniowe gnocchi z przyprawą garam masala |
|
Dyniowe gnocchi z przyprawą garam masala |
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz