Dyniowe gnocchi z przyprawą garam masala

Dyniowe gnocchi z przyprawą garam masala
Dyniowe gnocchi z przyprawą garam masala
No i proszę dyniowe gnocchi powraca jak bumerang na nasz stół:) Dodatek przyprawy garam masala sprawia, że danie jest jeszcze bardziej aromatyczne i pachnące. Domowe eksperymenowanie w kuchni daje nie tylko frajdę, ale często odkrywa nowe smaki, którymi warto się podzielić. Wypróbujcie i sami oceńcie, która wersja gnocchi bardziej Wam smakuje.





 

Przepis na dyniowe gnocchi z przyprawą garam masala


Porcja dla 2 osób


Składniki:

  • 1 szklanka purre z dyni,
  • 1 kostka chudego białego sera,
  • 1 szklanka mąki pszennej,
  • 1 jajko,
  • 1 łyżeczka przyprawy garam masala,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 kalarepa,
  • łyżeczka czerwonego pieprzu.


Wykonanie:


Do miski wrzuciłam purre z dyni, mąke, jajko, biały ser i przyprawę garam masala. Dodałam soli, pieprzu i całość szybko zagniotłam. Z ciasta uformowalam kulki wielkości orzecha włoskiego, które wrzucałam do wrzącej wody. Gotowałam na dużym ogniu, do momentu aż wypłynęły na wierzch. Podałam z tartą kalarepą posypaną uprażonym na gorącej patelni czerwonym pieprzem.
Smacznego:)
Dyniowe gnocchi z przyprawą garam masala
Dyniowe gnocchi z przyprawą garam masala
Dyniowe gnocchi z przyprawą garam masala
Dyniowe gnocchi z przyprawą garam masala
Dyniowe gnocchi z przyprawą garam masala
Dyniowe gnocchi z przyprawą garam masala

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Zobacz również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...