Sałatka warstwowa |
Odkąd pierwszy raz spróbowałam tej sałatki stała się jedną z moich ulubionych. Banalnie prosta w wykonaniu, smaczna i co najważniejsze nie trzeba jej doprawiać:) Zawsze się udaje i można ją przygotować na wiele okazji, jak też zupełnie bez okazji ot tak...:)
Przepis na sałatkę warstwową:
Składniki:
- 1 słoik selera,
- 1 puszka kukurydzy,
- 1 puszka ananasa,
- 1 por,
- 5 jajek,
- 2 łyżki majonezu.
Wykonanie:
Seler dokładnie odcisnęłam z zalewy na sicie i wyłożyłam na dno miski. Następnie wsypałam puszkę kukurydzy. Kolejną warstwę stanowi pokrojony w kawałki ananas. Na to wyłożyłam pokrojone w kostkę jajka, a następnie pokrojoną w drobniutkie kawałki białą część z pora. Na wierzchu rozsmarowałam dwie łyżki majonezu i całość włożyłam do lodówki.
Sałatkę najlepiej przygotować wieczorem i zostawić na noc w lodówce. Przed podaniem trzeba ją tylko wymieszać i gotowe:)
Jeśli chcecie to kolejną warstwą może być np. starty żółty ser, lub szynka pokrojona w kostkę.
Smacznego:)
Sałatkę najlepiej przygotować wieczorem i zostawić na noc w lodówce. Przed podaniem trzeba ją tylko wymieszać i gotowe:)
Jeśli chcecie to kolejną warstwą może być np. starty żółty ser, lub szynka pokrojona w kostkę.
Smacznego:)
Sałatka warstwowa |
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz