Przygody ze szparagami ciąg dalszy. Tym razem coś dla wielbicieli sadzonych jajek w troszkę innej wersji. Idealne na leniwy poranek zamiast standardowej jajecznicy. Smaczne, z dużą ilością białka (tak Marta specjalnie dla Ciebie) i odrobiną czarnuszkowej pikanterii.
Jajka na szparagach.
Skladniki:
- 4 jajka
- pół pęczka białych szparagów
- łyżka masła
- czarnuszka do posypania
- papryka słodka
- sól
- pieprz
Szparagi posiekać na dość duże kawałki i obsmażyć na maśle przez ok 3 min. Następnie wbić na nie jajka i posypać słodką papryką i doprawić do smaku sola i pieprzem oraz udekorować czarnuszką. Smażyć pod przykryciem ok 5 min na malutkim ogniu do czasu, aż jajka się w całości zetną. Potrawa bardzo prosta a smak niezapomniany.
Tak przygotowane szparagi podałam z kilkoma liśćmi sałaty oraz suszonymi pomidorami w oleju.
Tak przygotowane szparagi podałam z kilkoma liśćmi sałaty oraz suszonymi pomidorami w oleju.
Sposób podania jajek na szparagach |
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz