Jajka na szparagach

Szparagi z jajkiem sadzonym

Przygody ze szparagami ciąg dalszy. Tym razem coś dla wielbicieli sadzonych jajek w troszkę innej wersji. Idealne na leniwy poranek zamiast standardowej jajecznicy. Smaczne, z dużą ilością białka (tak Marta specjalnie dla Ciebie) i odrobiną czarnuszkowej pikanterii.





Jajka na szparagach.

 

Skladniki:
  • 4 jajka
  • pół pęczka białych szparagów 
  • łyżka masła
  • czarnuszka do posypania
  • papryka słodka
  • sól
  • pieprz 
 Wykonanie:

Szparagi posiekać na dość duże kawałki i obsmażyć na maśle przez ok 3 min. Następnie wbić na nie jajka i posypać słodką papryką i doprawić do smaku sola i pieprzem oraz udekorować czarnuszką. Smażyć pod przykryciem ok 5 min na malutkim ogniu do czasu, aż jajka się w całości zetną. Potrawa bardzo prosta a smak niezapomniany.

Tak przygotowane szparagi podałam z kilkoma liśćmi sałaty oraz suszonymi pomidorami w oleju. 

Sposób podania jajek na szparagach
Sposób podania jajek na szparagach

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Zobacz również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...